top of page
DSC_6629_edited_edited.jpg

Vállalkozói adatok:

Vállalkozás neve: Rengei Georgina e. v.
Adószám: 55648518-1-26

Nyilvántartási szám: 54360105

Elérhetőség:

+36204992711

rozmaring.fashion@gmail.com

Banki átutalás esetén szükséges adatok: 
Számlatulajdonos: Rengei Georgina

Bankszámla szám: 50453087-10000290-00000000
Bank: MBH Bank Zrt.

RÓLAM

Rengei Georgina vagyok, 1992-ben születtem. Már gyerekként rajongtam a művészetért és a sportért: tánciskolákba jártam és versenyszerűen jégtáncoltam, Anyukámmal és nővéreimmel pedig mindig kézműveskedtünk, szépítettük az otthonunkat.

21 évesen nagymamámtól tanultam meg a varrás alapjait, majd 24 éves koromban döntöttem úgy, hogy irányt váltok az addigi tanulmányaimtól (andragógia) és a hobbimat szeretném a szakmámmá tenni. 2018-ban végeztem a Budapesti Metropolitan Egyetem divat- és textiltervező mesterképzésén, ahol megtanultam a gépi kötés alapjait, majd teli vágyakkal, izgalommal, és persze félelemmel vágtam bele álmaim megvalósításába, a márka elindításába.

Már az egyetemi divat- és textiltervező mesterképzés alatt megszületett a gondolat, hogy létrehozzam a Rozmaring Hungarian Design-t. Egy olyan márkát képzeltem el, ami egyszerre szólítja meg a fiatalokat és a népművészet kedvelőit. Célom, hogy olyan egyedi ruhadarabokat tervezzek, amiben a viselője igazán különlegesnek érzi magát, vidámságot visz a hétköznapjaiba és a környezetének is mosolyt csal az arcára.

Számomra nagyon fontos, hogy egy ruhadarab - a használhatóságán túl - értéket közvetítsen. Olyan magyar területekből merítek ihletet a tervezésem során, amik - a kalocsai és matyó mintától eltérően - még kevésbé feldolgozottak. Kutatásaim során rengeteg kincsre lelek, amik rögtön elindítják a fantáziámat egy új kollekció megtervezésénél. Igazán hálás és büszke vagyok, hogy Nekünk ilyen nagy “kincsesládánk” van. Igyekszem ezt az értéket méltó módon feldolgozni a ruhadarabjaimban.

Remélem a darabjaimat legalább akkora örömmel fogod te is viselni, mint amekkora örömmel én terveztem!"

Rengei Georgina 

A márka alapítója és divattervezője

Márka alapítása: 2019.

A ruhadarabok a tervezéstől a kivitelezésig Magyarországon készülnek.

Elismerések: 
2022. Patronage'99 Divatdíj, I. helyezés

2023. Ruháim meghívást kaptak Tokióba, a "Népviselet újragondolva" című divatbemutatóra és fél éves kiállításra

vállalkozói adatok
történetem
bottom of page